Kardos Ilona alkotóművész

A Ki-Art Virtuális Kiállítóház és Műteremgaléria megálmodója és tulajdonosa

Rólam

Kardos Ilona vagyok autodidakta festőművész, mert nem az iskolapadban ülve tanultam, hanem magam kutattam ki a tudást felhasználva a szakirodalmakat és kitartó gyakorlással mélyítettem el.

 

A tudásom gyakorlatias kipróbált, megbízható, és folyamatosan bővülő. Bár gyerekkorom óta életem szerves része a rajz, az életem másként alakult, ezért csak 2013-ben kezdtem el folyamatosan és magas színvonalon foglalkozni elsőként a rajzzal, majd később a festészettel, 2017-ben kezdtem el festeni először akrilfestékkel majd 21018-ban olajfestékkel azóta is folyamatosan festek.

 

Realista módon alkotok, nagyon szeretem a lazúros technikát, nekem ez a legkifejezőbb mód. Nagyon szeretek rajzolni és festeni, szeretem a természetet is ezért szívesen festek tájképeket, állatokat és utca részleteket.

 

A másik nagyon kedves témám a portré és az emberábrázolás. Az ilyen típusú munkák sok kreativitást és érzékenységet igényelnek ahhoz, hogy az ábrázolt személy vagy állat valósághű és élethű legyen és vissza tudjam adni azt a személyiséget vagy életérzést, ami a modellben van Lazúrozás technikával rétegről rétegre kidolgozva a színeket hogy minél jobban tükrözze a modell személyiségét.

 

Az ilyen típusú alkotások nagyon lenyűgözőek és inspirálóak lehetnek a nézők számára, és lehetővé teszik az érzékek és a képzelet által nyújtott élmények felfedezését.

 

Olajfestékkel szeretek festeni a legjobban, de akvarellel is és akrillal is dolgozom. Rajzolni pedig szinte mindennel, grafit ceruza, tus, szén, kréták, színes ceruzák, pasztellkréták, stb. Ezek az eszközök különböző hatásokat érnek el a papíron vagy a vásznon, és lehetővé teszik, hogy kifejezzem a kreativitásomat és az érzéseimet a művészetben.

 

Az ilyen típusú munkák nagyon inspirálóak számomra és lehetővé teszik az érzelmek, a színek és a forma összehangolását az alkotásokban. Festményeimmel már több kiállításon is részt vettem.

 

Most szeretném a munkásságomat még nagyobb közönségnek is megmutatni és a tudásomat tovább adni, mint ahogyan én is tanultam az én mestereimtől.

 

Ez egy olyan tudás amely jelentősen meg tudja változtatni a tanulni vágyó emberek életminőségét, hiszen az alkotás kikapcsol és feltölt energiával. Segít hogy felfedezd önmagad. 

Scroll to Top