Millenáris 2023

Beszámoló a Budapesti millenárisról

A "kör" varázs - olvasóköri kaleidoszkóp

Olvasóköri kaleidoszkóp, vagy is az olvasókörök sokszínűsége kiállítás Budapesten.

Ez egy rövid bemutatkozó volt, ahol az olvasókörök bemutatták, hogy milyen tevékenységekkel foglalkoznak, milyen sokrétű és színes programokkal gyűjtik egybe az embereket.

Kézimunkázás, alkotás, éneklés, varrás, olvasás, írás sokszínű mégis egységes. Az olvasókörök bemutatkozását a mohácsiak kezdték citera zenével és egy népdal csokorral majd Mohács jellegzetességét a busójárást mutatták be képekben, ezt követte a nyíregyházi olvasókör dalárdájának bemutatkozása szintén egy népdal csokorral és az olvasókör tevékenységének a bemutatásával.

A csúcsi olvasókör pedig egy rövid bemutatkozás után könyvbemutatóval,  kézműves foglalkozásokkal és egy festmény kiállítással várta az érdeklődőket. 

Ki-Art virtuális kiállítóház Eladó festmények kiállítás

Bár a hely és az idő elég szűkös volt mégis elmondható, hogy a bemutatkozás nagyon látványos és jól sikerült.

Érdekes megoldás volt a festményeket a lépcsőkre helyezni. Bár a festés nem egy olyan műfaj, amit egy órában be lehet mutatni mégis sikerült kicsit össze foglalni a témát.

Számomra jó tapasztalat volt. Egy rögtönzőt kiállítást is meg kell tervezni több lehetőséget számba véve. Tapasztalatszerzésnek kitűnő volt és be tudtam mutatkozni egy nagyobb közönségnek is.

A tanulság az, hogy minden kis kiállítást meg kell tervezni, hiszen a festmények színvonalas bemutatása nagyon fontos.

Itt több hiba is volt részemről, olyan mint, hogy elvittem keretezetlen festményeket is. Egy vászonra festett festménynél ez nem hátrány, de egy farostlemezre festett festménynél igen. Igénytelen és félkész munka.

A második nagy hiba a felkészületlenség volt hiszen fogalmam sem volt, hogy hova fogom felrakni a festményeket, azután csak kapkodva kiraktam, ahogy sikerült mindenféle tudatosság nélkül. Ezért aztán nem is hozta azt az eredményt, amit én elvártam volna ettől az eseménytől.

Ha kicsit is előre gondolkodtam volna előre fel állítom az állványokat és talán jó ötlet lett volna az is, hogy kint maradok a folyosón, ahol sokan látták volna a festményeket. Ez már így alakult, tanultam belőle és pont ezért is írom le hogy mások is tanulhassanak az általam elkövetett hibákból.

Scroll to Top